Kies een kleur
Over Brube

In de jaren zeventig begon de oprichter van Brube, Giuseppe Bruson, de traditionele Venetiaanse boten van polyester te vervaardigen. Dit leidde al snel tot een heel scala aan boten. Van sportieve consoleboten tot exclusieve speedboten met binnen-, buitenboordmotor als de 660 sport en natuurlijk de Evo. Een "evoluzione" van de Cofano, een boot die door jagers in de lagune van Venetië al honderden jaren gebruikt wordt.

Sinds zijn zoon, Loris Bruson en dochter, Miriam Bruson het bedrijf runnen is het merk Brube niet meer weg te denken uit het straat-, kanaalbeeld van Venetië. Met name de Evo2, de doorontwikkeling van de Evo. Zo wordt de Brube 660 sport aan de politie van Venetië geleverd en figureerde deze boot in de film "The Italian Job". Het nieuwste model, "de Manta" is door Loris ontworpen. De boot heeft een lengte van 7,5 meter en is gebaseerd op de traditionele Venetiaanse werkboot.

De werf "Cantiere Brube" is gesitueerd op het uiterste puntje van Mestre in een monumentaal havengebouw met uitzicht over de Lagune en Venetië. Het is er een komen en gaan van "snelle" italiaanse twintig-, en dertigers die de Evo2 van hun dromen komen samenstellen of die komen kijken hoe de bouw van hun boot vordert. Aansluitend wordt er op het terras van het ernaast gelegen barretje een Spritz gedronken, hét drankje van jong Venetië. BRUBE IS HOT !!